1:1 Sales Coaching

1:1 Sales Coaching

Mijn Aanpak

Met mijn flexibele 1:1 sales coaching help ik je jouw doelen te behalen. Door middel van het naar voren halen van de, voor jou, belangrijke sales thema’s. Of het nu gaat om de structuur; bijvoorbeeld een salesplan, een salesmodel, het customer engagementmodel, een accountplan, een winnende offerte of een onderhandelingsstrategie: samen met jou zet ik de structuur op die voor jou het beste werkt!

Het Recurring Revenue Operating Model is het fundament waarmee ik mijn klanten help structuur aan te brengen in hun verkoopaanpak. Hoe overtuig je een prospect om met jou een eerste opdracht te tekenen? En daarna, hoe laat je impact zien die kan groeien tot een duurzame waardecreatie met je klant.

 

Structuur en flexibiliteit brengen resultaat.

Mijn Structuur

 Het Recurring Revenue Operating model kent 7 fasen. De eerste fase is op een creatieve manier uitreiken naar je prospect om te zorgen dat je een afspraak krijgt. In de wereld waarin een ongevraagde email al snel als spam gezien wordt, is het belangrijk jouw bericht echt relevant te maken, om wel die interesse te wekken bij je prospect.

Het Model is het fundament waarmee ik mijn klanten help structuur aan te brengen in hun verkoopaanpak. Hoe overtuig je een prospect om met jou een eerste opdracht te tekenen? En daarna, hoe laat je impact zien die kan groeien tot een duurzame waardecreatie met je klant.

 

In plaats van het presenteren van je bedrijf tijdens het eerste gesprek, wordt in deze methode een goed onderzoek gedaan naar wat de pijn is die de prospect ervaart en wat de impact daarvan is. Dit wordt gevolgd door het demonstreren van de waarde van jouw bedrijf en product als antwoord op deze pijn. Het tot een getekende overeenkomst komen met de klant, wordt gefaciliteerd op basis van een model van geven en nemen om tot een win-win situatie te komen.

Tijdens de eerste kick-off meeting met de klant orkestreert het jouw onboarding team de activiteiten die uitgevoerd moeten worden om jouw product of dienst zo goed mogelijk te laten landen in de organisatie van de klant. Samen wordt bepaald welke eerste impact het product of dienst moet laten zien.

Als deze impact aangetoond is, wordt een structuur geboden om de adoptie van jouw product en dienst te laten groeien binnen het bedrijfsonderdeel van de klant, waaraan je het verkocht hebt. De laatste stap in het Model is gebaseerd op instrumenten die ingezet kunnen worden om het gebruik van jouw product(en) en/of dienst(en) bedrijfsbreed bij je klant te laten groeien om zo een bepaalde Life Time Value te bereiken en te continueren.

business-deal

Mijn Werkwijze

Door de jaren heen heb ik geleerd dat mijn dienst verlening de meeste impact biedt als ik waarde kan blijven toevoegen aan het verder professionaliseren van de verkoopafdeling van mijn klanten. Dit betekent soms voor een langere periode samenwerken en soms een ad-hoc intervisie. Net wat jij op dat moment nodig hebt

Op basis van uurtje-factuurtje kun je mij inzetten om het vooraf besproken doel te behalen. Hierbij hanteer ik een uurtarief van €160. Daarmee bied ik je niet alleen mijn pragmatische en creatieve verkoop ervaring, maar krijg je ook de beschikking over de vele modellen, whitepapers met achtergrond informatie en templates die ik zelf in de loop der jaren succesvol heb toegepast. Met als resultaat, naast het behalen van je doel, dat jij ook jouw nieuwe werkwijze hebt vastgelegd in documenten die je kunt delen.

 

Waar mijn coaching uit kan bestaan:

  • Het bouwen van een realistisch en gedragen Sales en Marketing plan
  • Controle over je opportunities met een goed Salesmodel
  • Het maken van een Sales aanpak waaraan jouw klant zich wil verbinden
  • Het ontwikkelen van een opmaat Salesflow 
  • Voorbereid de onderhandeling ingaan met een strategie
  • Hulp bij allerlei ad-hoc sales vragen op jouw pad naar succes

‘CargoLedger heeft met Jeroen de verkoopaanpak vormgegeven. Deze is een stuk duidelijker en gerichter geworden. Als coach brengt Jeroen zijn eigen jarenlange ervaring en kennis in. Hij communiceert prettig, open en opbouwend. En weet feilloos verbeterpunten aan te geven. Aanrader’

 

Hjalmar van der Schaaf – CEO & founder CargoLedger

 

KvK nummer: 78406099   BTW ID: NL003332412B86    IBAN: NL08KNAB0403832683